Therapieweek

ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

– Pippi Langkous –

Tijdens de Outdoor Therapie week gaan we met maximaal zes deelnemers tussen de vijftien en drieëntwintig jaar en twee therapeuten naar de Alpen. Hier zijn we afgezonderd van de dagelijkse maatschappij, waarbij we aandacht hebben voor de mentale ontwikkeling en mentale processen van de deelnemers. Gedurende de week Outdoor Therapie verblijven we in berghutten en een bergpension. De week bestaat uit een combinatie van therapie interventies en outdoor activiteiten. Naast de Outdoor Therapie week in de Alpen bieden we individuele (nazorg) trajecten aan die op maat kunnen worden afgestemd op jouw behoeften, zie hiervoor de pagina ‘Behandeling’.

0

Edities

0

Deelnemers

Waarom

Uit onderzoek is gebleken dat de huidige levensstijl van de bevolking een negatief effect heeft op de fysieke en mentale gezondheid, waarbij het overgrote deel van de mensen hun tijd binnenshuis spendeert. Dit geldt tevens voor de jongeren die, onder andere door de opkomst van social media, veel van hun vrije tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur in combinatie met fysieke activiteiten de mentale en fysieke gezondheid vergroot.

Jongeren die mentaal vastlopen worden vaak ondersteund vanuit een ambulante setting, waarbij ze bijvoorbeeld (behandel)gesprekken op school, met een coach of een psycholoog voeren. Deze gesprekken voorzien de jongeren onder andere van coping strategieën (ook wel: probleemoplossingsvaardigheden). De Outdoor Therapie week zal een aanvulling hierop zijn, waarbij de jongeren kunnen oefenen met het implementeren van de (behandel)technieken buiten de behandelkamer.

Verder zal Outdoor Therapie een extra dimensie toevoegen aan de behandeling doordat de intensiteit hoger is, jongeren buiten hun comfortzone treden, tijdelijk afstand nemen van de huidige maatschappij, angsten aangaan en overwinnen en als laatste een ervaring voor het leven opdoen in een groep met andere jongeren.

Impressie

Wat zeggen de deelnemers?

Anoniem4
“1,5 jaar geleden ben ik mee geweest naar de prachtige bergen met Outdoor-therapie. Ik...
Lees verder
“1,5 jaar geleden ben ik mee geweest naar de prachtige bergen met Outdoor-therapie. Ik kijk terug op een bijzondere en waardevolle week. Naast dat we veel leuke dingen deden, kwam ik ook mezelf tegen. Ik had een masker op, zodat niemand echt dichtbij kon komen en ik veel met anderen bezig was, om maar niet met mezelf bezig te zijn. Maar door de gesprekken met Vivi en Manouk werd het duidelijk dat ze dat wel door hadden. In die week heb ik mijn masker af en toe voorzichtig af weten te zetten. Op die momenten kwamen er vaak emoties boven. Ik vond het heel fijn dat we daarna bijvoorbeeld verder gingen wandelen of klimmen. Dat zorgde er bij mij voor dat de spanning en emoties weer zakten. Dit was voor mij een hele fijne combinatie. Deze week van Outdoor-therapie zal ik nooit vergeten! Het kwam niet tot een eind, maar was juist een begin!”
Anoniem3
“Tijdens deze reis heb ik mezelf op een dieper niveau leren kennen, waarbij ik...
Lees verder
“Tijdens deze reis heb ik mezelf op een dieper niveau leren kennen, waarbij ik niet alleen heb kunnen genieten van prachtige momenten, maar ook mijn kwetsbaarheid heb durven tonen. De combinatie van fysieke uitdagingen en mentale reflectie was soms zwaar, maar het heeft me bewust gemaakt van wie ik ben en ik kon hier goed over praten met de anderen. Deze reis zal voor altijd in mijn geheugen blijven en de mensen die ik heb ontmoet, hebben een speciale plek in mijn hart.”
Anoniem2
“Outdoor therapie is een week die ik nooit meer ga vergeten. Ik heb daar...
Lees verder
“Outdoor therapie is een week die ik nooit meer ga vergeten. Ik heb daar vrienden voor het leven gevonden.”
Anoniem
“Manouk en Vivi hebben er veel aandacht en tijd voor genomen om je te leren...
Lees verder
“Manouk en Vivi hebben er veel aandacht en tijd voor genomen om je te leren kennen en je thuis te laten voelen in de groep. Ik ben dankbaar dat ik twee keer mee heb mogen gaan en twee keer mezelf heb leren kennen op een hele andere manier. Dank jullie wel.”

Meld je aan