Therapieweek

ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

– Pippi Langkous –

Tijdens de Outdoor Therapie week gaan we met maximaal zes deelnemers tussen de vijftien en drieëntwintig jaar en twee therapeuten naar de Alpen. Hier zijn we afgezonderd van de dagelijkse maatschappij, waarbij we aandacht hebben voor de mentale ontwikkeling en mentale processen van de deelnemers. Gedurende de week Outdoor Therapie verblijven we in berghutten en een bergpension. De week bestaat uit een combinatie van therapie interventies en outdoor activiteiten. Naast de Outdoor Therapie week in de Alpen bieden we individuele (nazorg) trajecten aan die op maat kunnen worden afgestemd op jouw behoeften, zie hiervoor de pagina ‘Behandeling’.

0

Edities

0

Deelnemers

Waarom

Uit onderzoek is gebleken dat de huidige levensstijl van de bevolking een negatief effect heeft op de fysieke en mentale gezondheid, waarbij het overgrote deel van de mensen hun tijd binnenshuis spendeert. Dit geldt tevens voor de jongeren die, onder andere door de opkomst van social media, veel van hun vrije tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur in combinatie met fysieke activiteiten de mentale en fysieke gezondheid vergroot.

Jongeren die mentaal vastlopen worden vaak ondersteund vanuit een ambulante setting, waarbij ze bijvoorbeeld (behandel)gesprekken op school, met een coach of een psycholoog voeren. Deze gesprekken voorzien de jongeren onder andere van coping strategieën (ook wel: probleemoplossingsvaardigheden). De Outdoor Therapie week zal een aanvulling hierop zijn, waarbij de jongeren kunnen oefenen met het implementeren van de (behandel)technieken buiten de behandelkamer.

Verder zal Outdoor Therapie een extra dimensie toevoegen aan de behandeling doordat de intensiteit hoger is, jongeren buiten hun comfortzone treden, tijdelijk afstand nemen van de huidige maatschappij, angsten aangaan en overwinnen en als laatste een ervaring voor het leven opdoen in een groep met andere jongeren.

Impressie

Meld je aan